homeloginjoinsitemapcontactus
 
     
     
 
예상소요시간  90분
학생수  10명  강사  1명
동서양의 음식 문화 비교를 통해 문화 차이 및 식습관을 이해하고 테이블 매너를 배우며 실제 식당에서 이루어 질 수 있는 음식주문, 팁, 계산에 대한 표현을 학습 합니다.
1) 서양 식당 이용 방법 및 식사 예절, 순서에 대해 학습 할 수 있습니다.
2) 다양한 세계 음식과 음식문화를 학습 할 수 있습니다.
3) 주문, 계산 등 상황 체험을 할 수 있습니다.
Role-Play 방식 학습, Activity 학습 방식으로 이루어 집니다.
호텔종사자 및 식당 경영자가 되고자 하는 학생 / 해외여행 및 유학을 준비 하는 학생
 
Can I have a menu, please?
Can you show me how to use the fork and knife?
Which one is the dessert spoon?
Where should I place the napkin?
Which one is the soup spoon?
I'd like nachos for an appetizer.
I'd like pasta for the main course.
I accidentally dropped my spoon, Can I get a new one?
It's very difficult to learn Western table manners.
Where should I place the salad plate?
 
Are you ready to order?
Yes, I would like some nachos for an appetizer.
...and for your main dish?
I'll have the New York Strip Steak.
Would you like anything to drink?
I'll have a Coke please.
OK. So that's one New York Strip Steak, one Coke, and nachos for an       appetizer. I'll take your menu.
Here is your food. Enjoy your meal.
How was everything?
Delicious thanks.
Would you like anything for dessert?
No, just the bill please.
 
주문하시겠습니까?
네, 저는 전체요리로 나초를 먹고 싶어요.
그리고, 메인요리로는요?
뉴욕 스트립 스테이크를 먹을거예요.
마실 것 필요하십니까?
콜라주세요.
알겠습니다. 그래서, 뉴욕 스트립 스테이크 한 개, 콜라 그리고, 에피타이저로 나초입니다. 그 메뉴를 가지고 오겠습니다.
손님의 음식이 여기 나왔습니다. 즐거운 식사시간 되세요.
모든 음식이 어땠습니까?
맛있었어요. 고마워요.
후식으로 드시고 싶으신 것 있습니까?
없구요. 영수증 주세요.
 
appetizer 전채, main course 주요리, dessert 후식, waiter 웨이터, customer 손님, chef 주방장,
order 주문, menu 메뉴, bill 계산서, tip